013-5810222

Savelsberg, Drs. P.H.M.J. (Paul)

image

e-mail: p.savelsberg@smvh.nl
mobiel: 06-39418977
BIG nr: 59023677501
telefoon nr. Praktijk: 013-5810222

Aandacht voor open communicatie

Bij verzuim spelen, naast medische factoren, ook communicatie en gedrag een belangrijke rol.
In de verzuimbegeleiding heeft Paul Savelsberg een coachende stijl om de communicatie tussen werkgevers en werknemers positief te beïnvloeden.

Gedragsverandering door inzicht

Vaak wordt verzuim gezien als een keuze en daarmee als een vorm van gedrag. Door aan werknemers ook inzicht te geven over processen en keuzes rond ziekte wordt een gedrag gestimuleerd dat ook duurzaam tot minder verzuim leidt.

Preventie van twee kanten

Een andere belangrijke rol van de bedrijfsarts is advies over preventie. Enerzijds door bedrijfsgebonden activiteiten zoals periodiek medisch onderzoek (voorheen PAGO), met het in kaart brengen van de risico's op hart en .
Anderzijds ook door persoonlijke risicofactoren te beïnvloeden. Daarvoor heeft Paul Savelsberg in de werknemer/patiënt contacten steeds ook aandacht voor gezondheidsbevordering.  

Achtergrond

Na het artsexamen aan de Rijksuniversiteit Leiden in 1989 heeft Paul drie jaar in Tilburg gewerkt als arts-assistent orthopedie. Daarna heeft hij twee jaar bij het Sociaal Fonds Bouwnijverheid (SFB) gewerkt en vanaf 1996 bij twee grote Arbo-diensten. Daar was hij bedrijfsarts voor middelgrote en grote ondernemingen.